Založ si blog

Bulvarizácia politiky

Výsledky parlamentných volieb potvrdili nezvratný vývoj slovenskej politiky. Tá sa stala obrazom skazeného spravodajstva médií hlavného prúdu, ktorý je charakteristický tromi S – sex, slzy, sadizmus. Správy natočené v niektorom z týchto motívov sú zárukou predaja a tým pádom ziskov. Normálne objektívne správy, bežné informácie, užitočné rady, spravodajstvo postavené na faktoch nie sú marketingovo atraktívne a nepriťahujú potrebnú pozornosť divákov. Celá spoločnosť skĺzla do bulvárnosti, povrchnosti a túžbe po senzáciách.

Najjagavejším príkladom politikov, ktorí ponúkajú permanentnú bulvárnosť sú Matovič a Kollár. Matovič zásobuje verejnosť pravidelnými hereckými a teatrálnymi výstupmi či už v Národnej rade SR alebo na uliciach, dokonca aj zahraničných (tzv. počiatkova vila v Cannes). Určite si pamätáme na jeho „divadelné schopnosti“ keď vysypal injekčné striekačky na poslanca Poliačika, keď doviezol falošné bankovky pred rečnícky pult v parlamente, alebo sa handrkoval s figurínou politického rivala a na mnohé iné „matovičoviny“.   Multiotecko Kollár zase boduje svojim háremom „zlatokopiek“, ktorý sa neustále rozrastá a prirodzene púta pozornosť všetkých bulvárnych médií. Tie nám prinášajú „životne dôležité“ informácie  o tom, s ktorou je práve na dovolenke, s ktorou čaká dieťa alebo ako sa vzorne stará o ich živobytie. Jednoducho jedna nekonečná primitívna americká telenovela, ktorá sa dobre predáva.

Výsledkom dlhodobej bulvarizácie spoločnosti je, že si namiesto zodpovedne spravovaného štátu serióznymi a čestnými politikmi vo voľbách vyberáme politických komediantov s najbulvárnejšími činmi. Uvedomujeme si vôbec dopady takejto politiky na zdravie našej spoločnosti? Posledné voľby opäť ukázali, že NIE.

Slovania, prebuďme sa.

11.04.2022

Dva roky COVIDU nám ukázali v akej mediálnej bubline žijeme. Hľadanie pravdy sa stalo zakázané a mediálnu ochranu ako aj mediálny priestor dostali hlásatelia jednostranného videnia sveta. Dodnes sme sa oficiálne nedozvedeli či je vírus SARS COV-II prírodný alebo umelý, ani kto je vlastne zodpovedný za jeho prenos na ľudí. Živo si pamätáme to „upaľovanie“ [...]

Zabíja len koronavírus?

21.03.2020

Pandémia koronavírusu v plnej nahote odhaľuje pomery v zdravotníctve nielen na Slovensku. Ako je to možné, že najvyspelejšie štáty sveta ako Nemecko, Francúzsko, Veľká Británia alebo aj Taliansko nedokážu ošetriť a liečiť svojich občanov s akútnymi ťažkosťami? Zatiaľ hovoríme spolu o niekoľkých tisíckach pacientov, ktorí potrebujú byť na prístrojoch a mať [...]

Liberálna chobotnica

24.02.2020

Dlhodobo sme svedkami skrytého nebezpečného plánu prebratia moci v našom štáte liberálnymi hráčmi a ich prisluhovačmi. Akože „nové“ progresívne a ultraliberálne politické strany, mainstreamové média ovládané oligarchiou, rafinovaná sieť zahraničných mimovládok a „nadstranícka“ progresívna prezidentka konajú podozrivo vzácne v zhode. Ako náhle aj príde [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Peter Oremus

Pravdu pochopia len tí, čo sa jej neboja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 58299x
Priemerná čítanosť článkov: 5300x

Autor blogu

Kategórie