Založ si blog

Zabíja len koronavírus?

Pandémia koronavírusu v plnej nahote odhaľuje pomery v zdravotníctve nielen na Slovensku. Ako je to možné, že najvyspelejšie štáty sveta ako Nemecko, Francúzsko, Veľká Británia alebo aj Taliansko nedokážu ošetriť a liečiť svojich občanov s akútnymi ťažkosťami? Zatiaľ hovoríme  spolu o niekoľkých tisíckach pacientov, ktorí potrebujú byť na prístrojoch a mať aj špeciálny lekársky dohľad. Podľa mainstreamových médií sú to predsa štáty s najlepším zdravotníckym systémom na svete, vrchol technickej a odbornej dokonalosti. Otázkou je teda prečo sa naši občania dlhodobo žijúci a fungujúci v týchto štátoch teraz tak húfne vracajú späť na Slovensko? Však naše zdravotníctvo je hrozné, katastrofálne a predmetom mnohých negatívnych komentárov. Nikto dnes už nerieši, čím všetkým si muselo naše zdravotníctvo prejsť. Koľko diletantských rozhodnutí „nesvojprávnych“ a nastrčených ministrov všetkých doterajších vlád muselo zniesť. Fakty však nepustia. Do zdravotníctva na Slovensku boli vďaka hlavne liberálnym politikom pustení „finanční žraloci“ zo súkromnej sféry. Pre nich je naše zdravie len biznis. Vybrali si z koláča hrozienka a profitujú z povinných zdravotných odvodov nás všetkých. Zameriavajú sa hlavne na ziskové činnosti a stratové nechávajú na pleciach štátu. Celý svoj biznis model doviedli do dokonalosti. Naviac ironicky cez svoje komerčné médiá systematicky podkopávajú dôveru ľudí v štátne nemocnice a zdravotnícke zariadenia.

Kde sú teraz? Prečo nevolajú ľudí na vyšetrenia? Prečo neliečia infikovaných jedincov koronavírusom vo svojich súkromných nemocniciach? Prečo nežiadajú štát aj o takéto výkony?

Odpoveď je jednoduchá. No predsa ekonomicky je to nerentabilné. Stratové činnosti nepatria do ich portfólia. Peniaze sú až na prvom mieste!

Znova zisťujeme, že v ťažkých časoch sa môžeme spoľahnúť len na štátne nemocnice. Napriek personálnej a prístrojovej poddimenzovanosti, platovom nedocenení, sú to práve oni štátni lekári, štátny zdravotný personál, ktorí si zaslúžia našu úctu a obdiv. Boli a sú hrdinami, ktorí znova dokazujú, že pre nich zamestnanie je naozaj poslanie a Hippokratova prísaha záväzok na celý život.

Nezabudnime na tieto ťažké chvíle, kedy sa odhaľuje krutá pravda. Odmietnime spoločne ďalšie drancovanie zdravotníctva a jeho privatizovanie, aby sme sa nedostali raz do situácie, že zdravie bude len pre bohatých a vyvolených!

Slovania, prebuďme sa.

11.04.2022

Dva roky COVIDU nám ukázali v akej mediálnej bubline žijeme. Hľadanie pravdy sa stalo zakázané a mediálnu ochranu ako aj mediálny priestor dostali hlásatelia jednostranného videnia sveta. Dodnes sme sa oficiálne nedozvedeli či je vírus SARS COV-II prírodný alebo umelý, ani kto je vlastne zodpovedný za jeho prenos na ľudí. Živo si pamätáme to „upaľovanie“ [...]

Bulvarizácia politiky

12.03.2020

Výsledky parlamentných volieb potvrdili nezvratný vývoj slovenskej politiky. Tá sa stala obrazom skazeného spravodajstva médií hlavného prúdu, ktorý je charakteristický tromi S – sex, slzy, sadizmus. Správy natočené v niektorom z týchto motívov sú zárukou predaja a tým pádom ziskov. Normálne objektívne správy, bežné informácie, užitočné rady, spravodajstvo [...]

Liberálna chobotnica

24.02.2020

Dlhodobo sme svedkami skrytého nebezpečného plánu prebratia moci v našom štáte liberálnymi hráčmi a ich prisluhovačmi. Akože „nové“ progresívne a ultraliberálne politické strany, mainstreamové média ovládané oligarchiou, rafinovaná sieť zahraničných mimovládok a „nadstranícka“ progresívna prezidentka konajú podozrivo vzácne v zhode. Ako náhle aj príde [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Peter Oremus

Pravdu pochopia len tí, čo sa jej neboja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 58274x
Priemerná čítanosť článkov: 5298x

Autor blogu

Kategórie